söndag, juni 18, 2006

Senaste nytt på Sverigefronten

Kor attackerar badgäster

RIMBO. En flock kor skrämde idag tre ungdomar som var på väg hem från en mindre badplats. Chockerade kan de tala ut om händelsen med endast skrubbsår och myggbett som fysiska men.

Det var idag vid 15:30 som de tre vännerna skulle avlägsna sig från badberget i Rimbo och korsa en närbelägen kohage som händelsen blev ett faktum. Kreaturen följde först ungdomarna på avstånd, för att sedan skära av deras tilltänkta utgångsväg.
- Jag är verkligen rädd för kor, berättar Jenny, 17 år. Redan på vägen dit var jag orolig att de skulle komma emot oss, fast det gick ju bra den gången.
Det är måhända ett välkänt fenomen att djur kan känna av andra varelsers nivå av nervositet och bli medvetna om sin överlägsenhet.
- När vi var på väg till badplatsen sade jag åt tjejerna att inte springa, eftersom det skulle ha gjort att kossorna sprungit efter oss istället för att ha stått stilla, säger Marcus, 14 år.

Då flocken av kor blockerat utgången och avancerade mot dem tog ungdomarna beslutet att svänga upp mot en svårare terräng med brant skogsbeklädd mark och betydligt fler smådjur och kryp. De berättar alla om hur oroliga de var att djuren skulle fortsätta att följa dem om de gav sig ut på åkern igen, även om Marcus verkar ha den mest lättsamma attityden till själva händelseförloppet.
- Det var spännande. Vi fick smyga runt en skogsdunge och gå en annan väg. Till slut kom vi ju fram till vägen vi gått på och behövde bara hoppa över ett stängsel av taggtråd för att vara utom fara.
Bieffekterna av detta äventyr tog dock inte slut vid denna punkt.
- Jag vet inte hur många flugor som hängde kvar efter att vi kommit ur hagen. De var överallt, speciellt efter som Jenny hade fått ett öppet sår på foten och i övrigt var vi ju fortfarande blöta sedan badet, informerar Jill, den äldsta av de tre med sina 19 år. Hon menar även att hela händelsen kändes som ett tvspel, där man måste smyga förbi något farligt för att nå sitt mål.

Trots bultande hjärtan och såriga kroppar har de tre vännerna tagit incidenten med ett skratt.
- Nu har vi en helt annan mening med vad vi säger om vi kallar någon för "kossa", skrattar Jill och kramar om sina vänner.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Knäppis!
Om ändå mitt liv hade varit så spännande då jag bodde i Rimbo.
I Stockholm finns det människor som aldrig har sett en ko. Vissa vet knappt var mjölk kommer ifrån.
Helt sjukt!

Anonym sa...

Fan va du är roligt, kunde inte kommit på något bättre sätt att skriva de på... :) ;)
Föresten nu har även jag blogg :)
jag heter gelehjartat.blogspot.com/

Kram kram på dig "Kossa" :)

Anonym sa...

Haha! Vad roligt! hoppas ni inte kommer få mardrömar om kor nu bara:p

Puss på dig:D

Anonym sa...

Ojojoj, detta var en upplevelse att sent glömma :D

Kärlek // M

Anonym sa...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

Anonym sa...

I find some information here.